Marieke Polderdijk

Marieke Polderdijk beweegt, filmt, roept, zingt, speelt, tekent, kleit, performt en schrijft.
 
Marieke is in 1994 geboren in een gehuchtje in het vlakke Zeeland en studeerde Creative Writing aan ArtEZ  in het heuvelige Arnhem.
Met het ritueel en in het landschap onderzoekt Marieke hoe je vrij kunt wonen, bewegen en spelen in een lichaam, een taal en een stem.
De beelden, beweging, tekst en klank die hieruit voortkwamen, werden in haar afstudeerjaar aan ArtEZ gebundeld in de podcast ’tietietietie’ en kwamen samen op de vloer tijdens een interdisciplinaire
afstudeerperformance, getiteld ‘Hier’.  
 
Poëzie van Marieke verscheen in o.a. Kluger Hans, de Revisor en op Samplekanon. Haar performances en installaties waren te zien bij o.a. het Wintertuinfestival, Frontaal, Luxor Live, de Nieuwe Liefde, Perdu en Theater
Oostpool. In 2018 won ze met haar poëzie de voorronde van Write Now! Nijmegen en in 2021 werd ze geselecteerd voor deelname aan het Slow Writing Lab.
 
Voor ‘Geboortegrond’ ontmoette Marieke boeren en een boswachter, met wie ze in de grond groef, veel praatte en luisterde naar de poldergrond, samen liggend op de Braakmanbodem.